Categorized | Senaste nytt!, Syrien

Tags |

Bevisen krackelerar

Posted on 29 August 2013 by syriensolidaritet

VID_Syria_Chemical__407959a

Bevisen om att en gasattack ägt rum i Syrien krackelerar, skriver Nyhetsbanken

AFP rapporterar:

“Just nu är jag inte helt övertygad (om uppgifterna om en gasattack) eftersom de människor som hjälper dem (offren) är utan skyddskläder och utan andningsskydd,” säger Paula Vanninen, chef för Verifin, det finska institutet för verifiering av konventionen mot kemiska vapen.

“I ett verkligt fall, skulle de också vara förorenad och skulle också ha symtom.”

John Hart, chef för ett projekt om kemiska och biologiska stridsmedel på Security Project på Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) säger att han inte hade sett den avslöjande bevis i videomaterial som t ex knappnålsstora pupiller vilket skulle vara övertygande bevis för att nervgaser baserade på organiska fosforföreningar använts.

Stephen Johnson, expert på vapen och kemiska stridsmedel vid Cranfields rättsmedicinska institut säger att videofilmerna från Ghouta lämnar tvivel. En del bilder verkar för arrangerade. Fradgan på en del gasoffer är alltför ren och vit – i verkligheten blir den blodigare eller gulare.

Forskaren i kemiska och biologiska vapen Jean Pascal Zanders säger att bilderna snarast tyder på kvävning, vilket inte är förenligt med användandet av senapsgas eller nervgaser VX eller sarin:

Se även här.

Inte heller Läkare utan gränser (MSF) vars rapporter de flesta hänvisar till säger sig ha bindande bevis för att det handlar om stridsgas.

När man citerar olika uttalanden av MSF ska man också komma ihåg att det inte är en opartisk organisation. DE arbetar enbart på rebellsidan och har gett upp allt arbete på regeringssidan med hänvisning till “säkerhetsläget”.

Om man ser till organisationens starka kopplingar till franska UD (förre utrikesministern Bernard Kouchner var en av MSF:s grundare) och till Wall Street förstår man att den måste följa mittfåran i Nato.

Enligt Läkare Utan Gränsers egen årsrapport (2010) är deras finansiella donatorer bl.a. Goldman Sachs, Wells Fargo, Citigroup, Google, Microsoft, Bloomberg, Mitt Romney Bain Capital, och en myriad av andra företags-finansintressen.

Läkare Utan Gränser har också bankirer i sin rådgivande styrelse inklusive Elizabeth Beshel Robinson från Goldman Sachs.

http://abundanthope.net/pages/Political_Information_43/Doctors-Behind-Syrian-Chemical-Weapons-Claims-are-Aiding-Terrorists.shtml

Beträffande äktheten i de videofilmer som sprids om Ghouta, se ocksåhttp://www.8dagar.com/2013/08/krighysteri.html

Share Button

Leave a Reply

Advertise Here

Photos from our Flickr stream

See all photos

Advertise Here